Voorzitter uitzendbond: ’Iedereen vast is illusie’

DEN HAAG – Burg, B.I. Van der (VVD) Brigitte Tweede Kamerlid politiek; volksvertegenwoordiger; politicus; tweede kamerlid; portret, parlementarier, Kamerlid politiek; volksvertegenwoordiger; politicus; tweede kamerlid; portret parlementarier

24 MRT 2017

AMSTERDAMEen vaste baan voor iedereen is ’een illusie’, en „de flexmarkt iets positiefs”. Dat stelt de nieuwe voorzitter van uitzendersbond NBBU, oud-politica Brigitte van der Burg, bij haar aantreden.

Van der Burg was tot dinsdag Tweede Kamerlid namens de VVD, en vertegenwoordigt sinds donderdag ruim duizend middelgrote en kleine uitzendbureaus van ons land. Ze laat meteen al weten niets te hebben met de roep van onder meer vakbonden om minder flexibele banen.

„Er moet anders – positief – naar flexwerk worden gekeken”, stelt de nieuwe NBBU-voorzitter. „De flexmarkt is iets positiefs, mensen krijgen nieuwe kansen op de arbeidsmarkt. En bovenal: flexbanen zijn wel degelijk echte banen. Die waardering moet er ook komen.”

Tegelijkertijd ziet Van der Burg dat „werknemers behoefte hebben aan zekerheid. Ligt er morgen wel boord op de plank?” Ze stelt hardop de vraag „hoe we er als NBBU voor kunnen zorgen dat we die zekerheid voor flexwerkers vergroten”.